Реклама

molli

Гастрономічна насолода: фестиваль їжі відбувся у туристичних Буках (ФОТО)

 

Свято їжі «BUKY GRILL FEST» відбулося у Буках 1 червня.  Гості та місцеві жителі могли поласувати барбекю, насолодитися красою Буцького каньйону та потанцювати під драйвову музику запрошених артистів. На заході нашому виданню вдалося побувати під час прес-туру, який організував Центр розвитку місцевого самоврядування Черкаської області.

Фото: “Інфоміст”

 Сам фестиваль відбувався майже на всій території Буцького каньйону, де розташовувалися різноманітні локації: спортивна, дитяча, та основна – локація для грилю. Такий формат проведення  організатори обрали для того, щоб гості мали змогу побачити усю територію природної пам’ятки.

– Коли туристи приїжджають до нас, вони бачать лише одну локацію – біля мосту. Фактично сюди (на основну локацію, – ред.) ніхто не доходить. Нам шкода, що така туристична місцини пропадає, – розповідає один із організаторів, Сергій Юрчик.

Організатор Сергій Юрчик Фото: “Інфоміст”

 

Загалом на фестиваль приїхали гості не лише із сусідніх селищ та міст, а й люди з інших областей. Серед них Київська, Кропивницька та Вінницька.

На «BUKY GRILL FEST» можна було не тільки смачно поїсти, а й послухати виступи поетів, взяти участь в майстер-класах з гончарного мистецтва та потанцювати під виступи «ХАС» та «Унісон».

Фото: “Інфоміст”

На фестивалі були розташовані кілька локацій із їжею. Свою продукцію люди попривозили із сусідніх селищ, міст та навіть столиці. Серед смаколиків були різні види м`яса, кров `янка,  сир власного виробництва, піца та запечені овочі. Також підприємці продавали людям екзотичні напої.

Фото: “Інфоміст”
Фото: “Інфоміст”
Фото: “Інфоміст”
Фото: “Інфоміст”

Створювали атмосферу для фестивалю й кальянщики, які приїхали на Черкащину зі столиці. Організатори кажуть, що хотіли зробити так, аби гості, сидячі на зручному м’якому кріслі, курили кальян та насолоджувалися природою.

 

Фото: “Інфоміст”

Максименко Ігор, винний ентузіаст, сомельє та винороб приїхав на фестиваль із Умані. Каже, що йому подобається знайомити людей з інформацією про вино, тому і завітав в Буки, аби поспілкуватися із гостями про цей напій.

– 99% людей не знають, що таке вино. А це дуже складний специфічний продукт харчування. Вино може бути повсякденне, як хліб, але наші люди не знають коли, як і з чим його вживати. Про це я й розповідаю на своїх дегустаціях та зустрічах, – каже Максименко Ігор.

Ігор Максименко Фото: “Інфоміст”

 

– Фестиваль провели у надзвичайно мальовничому місці. І це його родзинка. Ми з чоловіком щороку їздимо в Буки, щоб відпочити. А в цей раз наш відпочинок відбувся на фестивалі. Дуже класно, що тут було багато локацій і розваг, – поділилася враженнями гостя «BUKY GRILL FEST», Олена Коваленко.

Фото: “Інфоміст”
Фото: “Інфоміст”
Фото: “Інфоміст”

Коментарі

avatar

Реклама

Реклама