Депутат отруївся у студентському кафе. Університет проводить перевірку

12.10.2016, 16:41
14680694_352102925139459_4188916876815513131_n
Фото: Артур Акопян/”Фейсбук”

Депутат міської ради Артур Акопян отруївся у студентському кафе. Говорить, до лікарні втрапили десяток студентів із однаковими симптомами. Лікарі поставили діагноз отруєння та сальмонельоз – інфекційне захворювання травної системи.

У коментарі нашому виданню Акопян розповів, що, на його переконання, причиною отруєння стало споживання шоколадного тістечка в “Студентському кафе”, яке їли й інші студенти. Решта – куштували рибу в клярі у кафе “Стоloveка”.

Як відомо, нерідко сальмонели забруднюють яйця птахів. Тож, припускає депутат, саме цей інгридієнт обох страв і спричинив захворювання.

На лікарняному ліжку Артур провів вже тиждень, далі на нього чекає дотримання строгої дієти. Сподівається, що керівництво вишу знайде винного та притягне до відповідальності, аби подібна ситуація не повторилася.

Зауважимо, що депутат навчається у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Тож за коментарем ми звернулись і туди.

Перший проректор Василь Мойсієнко повідомив, що одразу після отримання інформації про захворювання студентів була створена комісія із службової перевірки. До складу якої ввійшли завідувач комлексу громадського харчування, фахівець з охорони праці, яка відповідає за санітарний стан, та юрист.

За словами першого проректора, комісія має подати акт про результати розслідування до 13  жовтня.

Члени комісії підготували лист до Черкаської міської інфекційної лікарні та з’ясували обставини отруєння:

– У процесі роботи комісії виявили, що студенти споживали тістечка, виготовлені в кафе “Стоloveка” – це орендарі, які використувують територію кафе “Меридіан”, а споживали їжу в “Студентському кафе”, що поблизу гуртожитку. Виробник заявила, що всі інгридієнти були якісними. Але ми повинні отримати результати лабораторії, яка здійснювала проби. Особисто в мене виникає питання щодо термінів та якості зберігання. Раніше у кафе вишу взагалі не продавали тістечок з кремом, лише пісочне печиво або пиріжки. На мою думку, умови зберігання були недотримані, це однозначно має бути холодильний шкаф, температура в якому не вище 6 градусів, – коментує Мойсієнко.

Також перший проректор зауважив, що зі студентами університет контактує, керівництво тих факультетів, чиї студенти перебувають в лікарні, готове надавати допомогу щодо ліків та дієтичного харчування.

– Ми про цих студентів не забули. Це урок для нас, ми повинні більш чітко працювати із закладами харчування навіть щодо меню, більш жорстко ставитись до продукції, яку реалізують студентам. Ми не скидаємо з себе певної частини вини за цю ситуацію, – додає Василь Мойсієнко та запевняє, якщо порушення з боку орендаря кафе підтвердяться – на них чекає розірвання договору.

 

0 коментарів

Залишити відповідь